Examenbesprekingen SBN 2016

Beste lezer,

Ook dit jaar verzorgt het sectiebestuur Nederlands de eindexamenbesprekingen Nederlands: een uitgelezen mogelijkheid om met andere docenten de problemen op te lossen die bij het nakijken van het centraal eindexamen elk jaar in meer of mindere mate kunnen opduiken. Dit jaar zullen er weer besprekingen in Groningen en Utrecht worden georganiseerd.

Vmbo-gl/tl, havo, vwo
Voorafgaand aan de plenaire bijeenkomst zal een docentenpanel het examen en correctiemodel doornemen en bespreken. De resultaten van dit overleg zullen voor een belangrijk deel de inhoud van de avondbijeenkomst bepalen. Wij hopen de docent op deze manier nog meer praktische richtlijnen voor de correctie te kunnen bieden. Het verslag van de bijeenkomsten zal na afloop z.s.m. op onze website (www.lerarennederlands.nl), op Facebook en op onze examenfora verschijnen. De reacties aldaar zullen overigens worden meegenomen naar het overleg.

Utrecht
De havo-/vwo-besprekingen in Utrecht vinden plaats bij Vergadercentrum Vredenburg: routebeschrijving
havo: woensdag 18 mei 2016, 18.00 – 19.30 uur
vwo: woensdag 18 mei 2016, 19.45 – 21.15 uur

De vmbo-bespreking in Utrecht vindt plaats bij Vergadercentrum Vredenburg: routebeschrijving
vmbo-gl/tl: maandag 23 mei 2016, 18.00 uur

Koffie/thee/water zijn aanwezig. Het is bij Vergadercentrum Vredenburg niet toegestaan eigen lunchpakketten te nuttigen.

Groningen
De havo-/vwo-besprekingen in Groningen vinden plaats bij het Kamerlingh Onnes College: website
havo: woensdag 18 mei 2016, 18.00 – 19.30 uur
vwo: woensdag 18 mei 2016, 19.45 – 21.15 uur

Aanmelden
Graag van tevoren aanmelden, uiterlijk 4 dagen vóór elke bijeenkomst. Vermeld zo mogelijk uw lidnummer van Levende Talen. Leden van Levende Talen nemen kosteloos deel aan de bijeenkomst. Kosten voor niet-leden: 10 euro per bespreking (het is natuurlijk ook mogelijk om ter plaatse lid te worden). Het aantal deelnemers is beperkt.

Utrecht:
Aanmelden havo en/of vwo: Klik hier
Aanmelden vmbo gl/tl: Klik hier

Groningen:
Aanmelden havo en/of vwo: Klik hier

Profielwerkstukprijs
Graag wijzen wij u via deze weg ook nog op de mogelijkheid een profielwerkstuk van uw havo- of vwo-leerlingen te laten meedingen naar de VLLT-IVN profielwerkstukprijs 2016. De inzendingstermijn sluit op 12 mei 2016. Kijk op www.lerarennederlands.nl voor meer informatie.

Vriendelijke groeten, namens het sectiebestuur,

Toine van Gaal

2 comments

 • Caroline Hoogslag

  L.S.,

  Ik trachtte mijn collega en mijzelf op te geven voor de examenbespreking Nederlands Havo in Utrecht. Kan het zijn dat dit niet meer mogelijk is?

  Vriendelijke groet,

  Caroline Hoogslag

  • webmasternederlands

   Dat is inderdaad mogelijk, mevrouw Hoogslag. U kunt zich eventueel melden bij ons bureau (bureau@levendetalen.nl) om hier zekerheid over te krijgen.